تبلیغات
آشپزی - فسنجان
یکشنبه 5 تیر 1390

فسنجان

   نوشته شده توسط: هدا س    

خورش فسنجان یکی از انواع خورش‌های اصیل ایرانی.دو مدل هم داره یا ترش (گیلانی ) یا شیرین (تهرانی ). که با  مغز گردو، رب انار ترش یا  یا شیرین , مرغ یا گوشت قرمز  ادویه جات،پخته می شه .اون قدیما تو گیلان از یه  تیکه آهن برای سیاه کردن رنگ فسنجون استفاده میکردن نمیدونم اگه هنوزم کسی این کارو میکنه یا نه اما در تهران اصولا رنگ سیاه فسنجون کمی تعجب برانگیزه .

حالا مواد لازم :

رب انارشیرین  یک و یک۲۰۰ گرم یا ۱/۲ شیشه خود رب انار یا  رب انار ترش یا محلی ۲،۳ قاشق (به دلخواه )

مغز گردوی آسیاب شده  ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم 

مرغ  نیم کیلو (سینه باشه بهتره )
 
نمک فلفل زردچوبه ( گل پر )به میزان لازم ( نریختن هم اتفاقی نمیوفته ) و عشق و علاقه .

گردو مونو با یک لیوان آب مخلوط میکنیم شعله گازو طوری میزون می کنیم  که نه ته بگیره نه زیادی جوش کن .
هربار که هم میزنین باید دقت کنین که آبش خشک نشه و ته نگرفته باشه اگه دیدن آبش کم کم داره تبخیر میشه و هنوز از روغن پس دادن خبری نیست اصلا ناراحت نباشین فقط  کافی یک لیوان یا نصف لیوان آب سرد بهش اضافه کنین، هر موقع روغن پس داد و دیدن که از حالت  شلی یا مایع در اومد  رب انار رو اضافه کنین  بذارین چنتا جوش بخره تا رنگ پس بده  حالا دیگه نوبت مرغ میتونین مرغ هارو بریزین تو فسنجون که با همون مواد فسنجون  بپزه یا میتونین قبلش مرغتونو بپزین آماده که شد به مواد فسنجونتون اضافه کنین

**نکته**
اگر از رب ترش استفاده میکنین میتونین بجای مرغ از اردک یا غاز هم  استفاده کنین .

ترشی یا شیرینش به خودتون بستگی داره رب انار یک و یک همه چی داره پس احتیاجی به اضافه کردن نمک و فلفل زرد چوبه ندارین اما در نوع محلی همیشه باید مزشو بچشین که چیزی کم نداشته باشه  

اگه مثل من دوس ندارین آب  مرغ یا خونش قاطی غذاتون بشه بهتره مرغ رو قبلا با زرد چوبه ،نمک ،فلفل ،دونه حل ،دونه میخک ،پیاز به بپزین .دونه هل  و دونه میخک باعث میشه که  بوی  ضخم یا ظخم  مرغ گرفته بشه . اگه  قبلا مرغ هارو  پخته بودین باید بذارین با مواد فسنجون یک کم جوش بخوره 

برای اینکه حسابی جا بیوفته وقتی فسنجونتون در حال جوش نصف لیوان اب  سرد بهش اضافه کنین  این کارو ۲،۳ بار میتونین انجام بدین تا فسنجونتون روغن پس بده .

رب انار محلی یا ترش رنگ فسنجون رو به سیاه تبدیل میکنه اما رب انار یک و یک باعث میشه فسنجونتون قهوی بشه .

اگه فسنجونتون ته گرفت اصلا نگران  نباشین فقط هرچه  سریعتر قابلمتونو عوض کنین تا بوی سوختگی نگیره  .




elanakunselman.hatenablog.com
سه شنبه 17 مرداد 1396 09:22 ق.ظ
I blog quite often and I truly appreciate your content. This
great article has truly peaked my interest. I am going to bookmark
your blog and keep checking for new details about
once per week. I opted in for your RSS feed too.
How do you get taller?
یکشنبه 15 مرداد 1396 01:13 ق.ظ
This design is wicked! You most certainly know how to
keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I
was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!)
Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented
it. Too cool!
perpetualalley279.exteen.com
شنبه 7 مرداد 1396 08:23 ق.ظ
Nice blog right here! Additionally your website so
much up very fast! What host are you using? Can I get your associate link in your host?
I wish my web site loaded up as fast as yours lol
BHW
جمعه 1 اردیبهشت 1396 02:23 ب.ظ
I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is
written by him as no one else know such detailed about my problem.
You're incredible! Thanks!
من
شنبه 15 شهریور 1393 01:49 ق.ظ
خیلی خوبه مطالبتون
نباید فکر کرد چون مشابه این مطالب و توی سایت های دیگه هم هست ادامه دادن و مطلب نوشتن راجع به این غذا ها بیهوده ست
چون هرکس از تجربه ش صحبت میکنه و تجربه چیزیه که ارزشمندتر از علمه
امیدوارم ادامه بدید این مسیر رو
باز هم سر میزنم به وبلاگتون
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر